Aday Öğrenci Bölümü

Sevgili öğrencilerimiz;

04.06.2020 2812

Okulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile proje okulu kapsamındadır.

Her Eğitim ve Öğretim yılında okulumuzdan en az 5 başarılı öğrenciye Eğitim ve Öğretim yılı boyunca TOBB tarafından burs verilmektedir.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsasına bağlı işletmelerde okulumuz öğrencilerine İşletmelerde Meslek Eğitimi (Staj) ve mezuniyet sonrası iş bulma imkanı verilmektedir.

Ayrıca son sınıfa gelen tüm öğrencilerimize eğitim-öğretim yılı boyunca her ay yaptıkları staja istinaden asgari ücretin üçte biri kadar ücret ödenmektedir.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize, diplomanın yanında "İş Yeri Açma Belgesi" verilmektedir.

Okulumuzda 5 Alan (Bölüm) ve bu alanlara bağlı olarak 5 Dal bulunmaktadır. 

1- Adalet Alanı - Zabıt Katipliği Dalı

Zabıt Kâtipliği dalından mezun olanlar; ilk derece (hukuk, ceza, idare ve vergi) mahkemeleri, bölge (adliye ve idare) mahkemeleri, yüksek mahkemeler, Adalet Bakanlığı (merkez ve taşra) teşkilatı, cumhuriyet başsavcılıkları, ceza infaz (cezaevi ve tutukevleri) kurumlarında istihdam edilirken yüksek seçim ve seçim kurulları ile noterlikler, hukuk ve avukatlık büroları, bankalar ve sigorta şirketleri ile kamu ve özel kurumların hukuk ile ilgili birimlerinde de iş bulabilmektedirler.

2- Bilişim Teknolojileri Alanı - Web Tasarımı Dalı

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"nda (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Web programcıları ve veritabanıprogramcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

3- Büro Yönetimi Alanı - Ticaret Sekreterliği Dalı

Bu alandan mezun olanlar özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.

4- Muhasebe ve Finansman Alanı - Bilgisayarlı Muhasebe Dalı

Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır.Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.Ülkemizde, muhasebecilik, yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Anadolu ticaret meslek lisesi ve ticaret meslek lisesinden mezun olanlar Kanun'da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler.

5- Pazarlama ve Perakende Alanı - Satış Elemanlığı Dalı

Pazarlama, ürünün üretim öncesinden başlayıp satışı ve satış sonrası faaliyetlerini içine alan geniş kapsamlı bir işletme faaliyetidir. Bütün işletmelerde amaç kâr sağlamak olduğuna göre bu amacın gerçekleşmesi iyi bir pazarlama ve perakende faaliyetine bağlı olmaktadır.Bu meslek görevlileri hem kamu sektöründe hem özel sektörde iş bulabilirler.Özellikle özel sektörde iş alanı daha geniştir.Seyahati gerektiren işlerde sürücü belgeli erkek elemanlar daha avantajlı durumda olup ofis ortamında yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen bayan elemanlar da tercih sebebidir.

 

 

 

Okulumuzda Müzik dersleri Müzik Tasarım ve Beceri Atolyesinde işlenmektedir.

Okulumuzda Beden Eğitimi dersleri Beden Eğitim Tasarım ve Beceri Atolyesinde yapılmaktadır.

Okulumuzda Meslek dersleri Meslek Dersleri Beceri Atölyesinde ve Laboratuvarlarda yapılmaktadır. Okulumuzda 6 adet Bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

 

 

 

 

 Hangi Alanları Seçmeliyim?

 

 

Mesleki Tanıtımlar