NİĞDE MİMAR SİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

NİĞDE MİMAR SİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Okulumuz, mesleki ve teknik eğitim yoluyla sanayinin ihtiyacı olan aranılan eleman niteliğine sahip, yeniliğe açık, kendine hedef koyan ve sorgulayan, araştıran, geliştiren, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, özgüveni gelişmiş, başta insan olmak üzere tüm canlıları seven, insanlara ön yargısız yaklaşıp yetenek, ilgi ve kişiliklerine uygun eğitim almış meslek etiğine sahip başarılı, yükseköğrenime ve hayata hazır,  tam donanımlı, mutlu bireyler yetiştiriyor.

05.07.2021 1165

81 ilde meslek liseleri ile iş birliğini öngören ve TOBB, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Niğde'de Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de 2019 yılında proje okulu olarak seçilmiş olup  özel program ve proje uygulayan okullar arasında yerini almıştır. 

Okulumuzda 33 derslik, 6 bilgisayar laboratuvarı, 1 konferans salonu, 1 halı saha, 1 basketbol ve voleybol sahası, 1 Salon Sporları Tasarım Beceri Atölyesi, 1 Müzik Tasarım Beceri Atölyesi, 1 Meslek Dersleri Uygulama Sınıfı, 1 Adalet Uygulama Sınıfı (Duruşma Salonu), kütüphane, kantin bulunmaktadır.

 

Okulumuzda her yıl başarılı öğrencilere Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsası tarafından burs verilmektedir. Ayrıca başarılı mezun öğrencilere iş imkânı da sunulmaktadır.

 

Okulumuz 2020 yılında Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti kapsamında "Avrupa'da E-Ticaret Uygulama Yöntemleri Stajı" adlı projesiyle öğrencilerini 2021 yılı sonunda Almanya'da staj çalışmalarına götürecektir. Ayrıca üst üste düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarıyla da ulusal ve uluslararası projelerle adından sıkça söz ettiren okulumuz diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da kendini kanıtlamış ve Niğde'de farkını ortaya koymuştur.